دستهبندی نشده
آیا شما قادر به نوشتن هستید؟ ممکن است با خودتان بگویید این چه پرسشی است!؟ قاعدتا هر کسی که سواد داشته باشد، توانایی نوشتن هم دارد.
اما منظور ما توانایی «بیان نظرات و احساسات» به صورت نوشتاری است. اینکه بتوانید مفاهیم را به زبانی «ساده، قابل فهم و روان» به دیگران منتقل کنید.
خواندن و نوشتن را همه در مدرسه آموختهایم. اما متاسفانه همیشه از «درس انشا» فراری بوده و اغلب افراد، مهارت اساسی ابراز مفاهیم و احساسات را به صورت نوشتاری و مکتوب پیدا نکردهاند. این کمبود حتی در میان مدیران و اساتید دانشگاهی ما نیز به وفور دیده میشود.
نامهها و نوشتههای زیادی از مدیران میبینیم که به سختی متوجه منظورشان میشویم. تعداد زیادی از برنامهنویسهای کامپیوتر قادر به نوشتن یک راهنمای ساده نیستند و تعداد قابل توجهی از اساتید دانشگاه، توانایی نوشتن یک نامه ساده را نیز ندارند و انگار به زبان مریخی صحبت میکنند.
این روزها که استفاده از شبکههای اجتماعی بسیار پرطرفدار شده، این نقصان بیشتر خودنمایی میکند. جملاتی که قادر به رساندن مفهوم نیستند و حتی گاهی باعث ایجاد سوتفاهم میشوند، همراه با اشتباهات نگارشی و املایی که همه از «قلم ضعیف» و «کم تجربگی» در نوشتن حکایت دارند.
اما اصلا چرا باید بنویسیم؟
حتی اگر معتقد باشید که نیازی به نوشتن ندارید و شغلتان ارتباطی با نوشتن پیدا نمیکند، باز هم میتوانید دلایل مهمی پیدا کنید که به خاطرشان نوشتن را شروع کنید. بیایید به چند مورد از آنها اشاره کنیم:
نوشتن حال شما را بهتر میکند: هر زمان که عصبانی و ناراحت هستید، یک کاغذ و قلم بردارید و شروع به بیان احساسات و مشکلتان کنید. کافی است چند دقیقه این کار را انجام دهید تا ببینید چقدر حالتان بهتر میشود. در پایان هم میتوانید نوشته را دور بیاندازید!
نوشتن باعث افزایش تمرکز و دقت میشود: خیلی اوقات با نوشتن میتوانید دقت و تمرکز خودتان را افزایش دهید؛ بهویژه زمانی که میخواهید روی یک موضوع خاص تمرکز داشته باشید. البته برای افزایش تمرکز راهکارهای مهم دیگری هم وجود دارد. توصیه میکنیم دوره آموزش تکنیک پومودروی بزرگراه را هم از دست ندهید.
نوشتن خاطرات شما را نگه میدارد: اگر تا به حال خاطرهنویسی را تجربه نکردهاید، توصیه میکنیم آن را امتحان کنید تا خودتان لذتش را کشف کنید. ضمن اینکه مرور آنها در سالهای بعد لذتی دو چندان در اختیارتان قرار میدهد. میتوانید در صورت تمایل یک وبلاگ آنلاین برای خودتان راه بیاندازید و از این طریق دوستان و ارتباطات جدیدی هم پیدا خواهید کرد.
نوشتن به فکر کردن کمک میکند: نوشتن به افکار ساختار میدهد و به ایدهپردازی و خلاقیت کمک زیادی میکنند. وارن بافت (سرمایهگذار مشهور) از نوشتن به عنوان یک عامل کلیدی برای پالایش افکارش نام میبرد. بیل گیتس (موسس شرکت مایکروسافت) هم نوشتن را ابزاری میداند که با کمک آن افکارش را در طول روز ارزیابی میکند.
نوشتن باعث افزایش خوشحالی میشود: اثبات شده که نوشتن باعث بهبود خُلق میشود و در عین حال به کاهش استرس کمک میکند.
نوشتن به افزایش تواناییهای ذهنی کمک میکند: نوشتن مانند یک ورزش برای مغز است و بهویژه در طول زمان کمک میکند تا مغز تواناییهای خودش را حفظ کند و یک راهکار برای پیشگیری از فرسایش مغز به حساب میآید.
نوشتن به یادگیری بهتر کمک میکند: هنگامی که چیزی را یادداشت میکنیم، آن را بهتر فرا میگیریم. احتمالا این موضوع را هنگام یادداشتبرداری سر کلاس تجربه کردهاید.
البته این هفت مورد همه دلایل نیست و میتوان از مزایای متعدد دیگری هم برای نوشتن نام برد. اما همینها هم آنقدر مهم و قابل توجه هستند که ما را به شروع نوشتن ترغیب کنند.
این نکته را هم فراموش نکنیم که تقریبا در هر شغل و سمتی که باشیم هر از گاهی با نوشتن سروکار پیدا میکنیم. در برخی شغلها نیز داشتن یک قلم خوب اهمیت ویژهای پیدا میکند که در یک مطلب دیگر بزرگراه به آنها به طور خاص میپردازیم.
تا آن زمان یک دفتر بردارید سعی کنید هر از گاهی حداقل چند پاراگراف در آن بنویسید و اگر دوست داشتید نظرتان را هم با ما به اشتراک بگذارید.
۲۹ مهر ۱۳۹۸