آیا تا به حال قانون ۱۰ هزار ساعت به گوشتان خورده است؟ نظریه مشهوری که میگوید برای رسیدن به مرحله استادی در هر کاری باید ۱۰ هزار ساعت صرف یادگیری و تمرین آن بکنیم.
این به این معنی است که اگر روزانه ۵ ساعت صرف یادگیری بکنیم، به ۱۰ سال زمان نیاز داریم تا به یک متخصص واقعی تبدیل شویم.
کتابهای مختلفی هم به بررسی و کنکاش این نظریه پرداختهاند. اما برخی از ما برداشت دقیقی در مورد این قانون پیدا نکرده و به همین بهانه از شروع یک یادگیری جدید واهمه پیدا میکنیم.
با خود میگویم، من که نمیتوانم این همه زمان را صرف یادگیری برنامهنویسی، نواختن پیانو و هر چیز جدید دیگر بکنم و در همان ابتدا پا پس میکشیم.
سال ۲۰۱۳ بود که نویسنده مشهور، جاش کافمن در یک سخنرانی TED قانون ۲۰ ساعت را مشهور کرد و البته اون کتابی هم با همین عنوان دارد.
او معتقد است بخش زیادی از یادگیری یک مهارت جدید در ۲۰ ساعت ابتدایی آن رخ میدهد و اگر روزانه یک ساعت و به مدت بیست روز روی یادگیری جدیدی وقت بگذارید، تا حد قابل قبولی در آن مهارت کسب میکنید.
در واقع قانون ۱۰ هزار ساعت برای رسیدن به حد نهایت یادگیری در کارهای بسیار رقابتی است. اما برای تعداد زیادی از مهارتها به این مقدار از صرف وقت نیاز نداریم.
اما اوضاع بسیاری از ما از این هم خرابتر است!مشکل اینجاست که اغلب افراد، یادگیری مهارت جدید را در همان چند ساعت ابتدایی رها میکنند.
مثلا میخواهند یک زبان برنامهنویسی جدید یاد بگیرند. شروع به مطالعه یک کتاب میکنند یا یک دوره آموزشی آنلاین را شروع میکنند اما بعد از کمتر از پنج ساعت آن را رها میکنند.
یک علت مهم این رها کردن نیمهکاره، این است که حدی و مرزی زمانی برای یادگیری خودمان مشخص نکردهایم. حس میکنیم تا ابدیت میتوان روی این موضوع وقت گذاشت و هیچ وقت به انتهایش نمیرسیم.
البته این تفکر اشتباه نیست. با سرعت سریع پیشرفت علم میتوان تا ابد روی یک موضوع تخصصی مشغول یادگیری بود و هیچ وقت به انتهای آن نرسید. اما با کمک قانون ۲۰ ساعت میتوان یک هدف ابتدایی و یک مرز دقیق مشخص کرد.
بنابراین اگر مهارت جدیدی را شروع کردید، با خودتان قرار بگذارید حداقل ۲۰ ساعت روی آن وقت بگذارید و پیش از آن رهایش نکنید. معمولا پس از رسیدن به این مرز زمانی، به نقطه خوبی از مهارت و تخصص رسیدهایم که هم میتوانیم از آن مهارت در عمل استفاده کنیم و هم انگیزه بیشتری برای پیشرفت و ادامه یادگیری خواهیم داشت.
موفق باشید :)
علیاصغر هنرمند
جالب بود برام و اینکه این کتاب معرفی شده را بخونم.ممنون