ویروس کرونا سبب شده که تقریبا تمام معلمها و اساتید به راهکارهای آموزش مجازی رو بیاورند و البته همه ما دارای تجهیزات تصویربرداری حرفهای نیستیم و خیلی اوقات مجبوریم با یک تلفن هوشمند ارزانقیمت محتوای آموزشی خودمان را بسازیم.
خبر خوب این است که برای ساخت یک آموزش مجازی خوب، لزوما نباید تجهیزات حرفهای و گرانقیمت داشته باشیم. در «بزرگراه» تلاش میکنیم به بیان نکات و ترفندهایی بپردازیم که به افزایش کیفیت آموزش مجازی شما کمک میکنند و در این مطلب نیز به بیان ۶ نکته ساده اما کاربردی برای افزایش کیفیت فیلمبرداری با تلفن همراه پرداختهایم:
بعضی اوقات به این نکته توجه نمیشود و فیلم آموزشیمان را در وضعیت عمودی فیلمبرداری میکنیم. اما لطفا توجه کنیم که تقریبا تمام نمایشگرهای کامپیوترها و تبلتها به صورت افقی طراحی شدهاند. تلفنهای همراه نیز امکان چرخیدن در وضعیت افقی را دارند و در این وضعیت اطلاعات بیشتری به کاربر قابل نمایش خواهد بود.
تنها کاری که برای پیشگیری از این مشکل باید انجام بدهید این است که هنگام شروع فیلمبرداری تلفنتان را در وضعیت افقی قرار دهید!
این روزها انواع و اقسام سهپایههای ارزان قیمت و ساده برای تلفن همراه در بازار وجود دارد و استفاده از آنها کیفیت فیلم شما را به طور قابل ملاحظهای بیشتر میکند. فیلمبرداری روی دست باعث میشود فیلم آموزشی شما حس غیرحرفهای بودن پیدا کند (مگر اینکه عمدا و برای شرایط خاصی بخواهید اینگونه فیلمبرداری کنید) و ضمنا تمرکز دانشجو را هم کاهش میدهد.
ضمنا اگر از قبل سهپایه عکاسی دارید، میتوانید با خرید یک مبدل بسیار ارزان امکان نصب تلفن را روی آن فراهم کنید.
اکثر تلفنهای همراه امکان زوم کردن روی تصاویر را هنگام عکاسی یا فیلمبرداری فراهم میکنند. اما اکثر این زومها از نوع «دیجیتال» هستند و در واقع با ترفندهای نرمافزاری است و در عمل کیفیت تصویر شما را کاهش میدهد. اگر برایتان امکان دارد تلفن همراه را به سوژه نزدیکتر کنید و این بهترین راهکار است. البته برخی تلفنهای هوشمند نیز دارای زوم «اپتیکال» هستند که در این صورت کیفیت کاهش پیدا نمیکند. اما قبل از آن از نوع زوم تلفنهمراهتان اطمینان حاصل کنید.
در فیلمها و عکسهای آماتور این مشکل را زیاد میبینیم که سوژه اصلی به صورت محو و تار دیده میشود! چرا که دوربین روی آن «فوکوس» نکرده است. لطفا به این نکته مهم توجه داشته باشید که دوربین تلفن همراه نمیتواند همزمان همه اجزای داخل کادر تصویر را به صورت واضح و شفاف نشان دهد و با توجه به عمق میدان، برخی از آنها شفاف و برخی محو و تار دیده میشوند. بنابراین مهم است که سوژه اصلی را در فوکوس قرار دهیم.
اغلب تلفنهای همراه به شما اجازه میدهند که با زدن انگشت روی نمایشگر (تپ کردن) سوژه را در فوکوس قرار دهید. در این شرایط معمولا یک مربع روی سوژه ظاهر میشود.
تلفنهای هوشمند طی سالهای گذشته در فیلمبرداری با نور کم پیشرفتهای خیرهکنندهای داشته اند. اما در هر صورت سنسور کوچک آنها باعث میشود که «نور کم» مهمترین نقطه ضعف آنها باشد. بنابراین تا جایی که میتوانید نور محیط را بیشتر کنید و تاثیر آن را روی افزایش کیفیت فیلم ببینید.
ضمنا فراموش نکنید منبع نور نباید در پشت سر سوژه شما قرار داشته باشد. وگرنه چهره شما تیره شده و پشت سرتان بسیار روشن خواهد شد.
این مورد آخر به نظر یک توصیه کلی میآید. اما باور کنید جواب میدهد! ما معمولا عادت داریم فاصله دوربین را بیش از حد دور قرار میدهیم. دوربین را کمی نزدیکتر بیاورید و ببینید که چقدر کادر شما بهتر میشود.